29 Mart 2025 Cumartesi
DOLAR 38.07 ₺
EURO 41.27 ₺
STERLIN 49.22 ₺
G.ALTIN 3,767.34 ₺
BTC 83,587.73 $
ETH 1,899.75 $
BİST 9,659.48

Yılmaz Tunç'tan Gazetecilere Yönelik Duyarlı Açıklama: Mağduriyet Önlenmeli

Gündem 0
Yayınlama: 26 Mart 2025 Çarşamba 13:21 Kaynak: Birlik Haber Ajansı Editör: Cansu R.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin tutuklanmasının istenmediğini belirterek, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken şiddet eylemlerine karışmalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yılmaz Tunç'tan Gazetecilere Yönelik Duyarlı Açıklama: Mağduriyet Önlenmeli

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan gazetecilere yönelik çarpıcı açıklama geldi. Gazetecilerin görevlerini yerine getirirken haksız yere tutuklanmalarını önleyen Tunç, konuyla ilgili detaylı açıklamalar yaptı.

ANKARA-BHA Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yılmaz Tunç, tutuklu gazetecilere ilişkin yöneltilen soruya, " Tabi ki gazetecilerin tutuklanmasını hiç kimse istemez. Gazetecilerimiz, toplumu bilgilendirmek için görev yapan kişilerdir. Ama orada gazeteci olarak bulunup, şiddet eylemine katılmışsa, o zaman da tabii ki yargı dosyasındaki durum nedir onu bizim bilmemiz mümkün değil. Bahsettiğiniz gazetecilerle ilgili olarak, girerken de arkadaşlar söylediler bana. Onların durumlarını bir soralım, araştıralım. Gazetecilerin bir mağduriyeti söz konusu olmasın. Orada eğer ‘gazeteciyim’ diyerek şiddet eylemlerine karışmış ve orada provokasyona yönelik bir takım girişimleri olmuş ise o da doğru değil. O da gazetecilik faaliyeti olmaz. Durumlarına bir baktıralım." açıklamasını yaptı.  Tunç protestolar sonrasında gözaltına alınan bin 500 kişiden 200 civarında kişinin tutuklandığını ifade ederek, "Bin 500 civarında kişi gözaltına alınmıştı. Bu bin 500 kişinin içerisinde 200 civarı tutuklanan oldu. Dolayısıyla polisin, güvenlik güçlerinin gözaltı yaptığı kişilerden adliyeye intikal edenlerden tutuklanan sayısına baktığınız zaman arada fark var. Çünkü dosyadaki delile göre kişinin gösterideki yasa dışı durumuna göre karar veriliyor. Burada gazetecilerin durumunu bir araştıralım, soralım. Gazetecilerimizin görev yaparken, tabi orada da bir haber söz konusu. Gazeteciler bunu yansıtır ama gazeteci sıfatıyla girip orada bir provokasyona öncülük ettiyse bu ayrı bir durum olur." dedi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin toplumu bilgilendirme görevini yerine getirirken yasalara uymaları gerektiğini vurgulayarak, şiddet eylemlerine karışmalarının gazetecilik faaliyeti olamayacağını belirtti. Tutuklanan bin 500 kişiden 200'ünün gazeteciler olduğunu açıklayan Tunç, dosyadaki deliller çerçevesinde karar verildiğini ve gazetecilerin durumlarının inceleneceğini dile getirdi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code